Saturday, Nov. 28, 2015

Narodno pozorište Sarajevo: Sutra na repertoaru predstava “Kad bi ovo bio film…”

14. maj 2013.

Narodno pozorište Sarajevo: Sutra na repertoaru predstava “Kad bi ovo bio film…”

Foto: nps.ba

Sutra, 15. maja sa početkom u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu bit će izvedena predstava ‘Kad bi ovo bio film…’, autora Almira Imširevića, rađena u režiji Dine Mustafića.

Sama predstava govori o tipičnoj bosanskoj porodici koja se nalazi u središnju ratnih zbivanja u opkoljenom Sarajevu i koju grozote rata neće zaobići. Takav razvoj situacije jednoj porodici mijenja pogled na svijet ali mijenja i kompletnu porodicu. Priču o svome  i životu svoje porodice u ratnom Sarajevu govori Aladin, prisjećajući se nekih lijepih i strašnih momenata…


Na dvadeset devetim susretima pozorišta u Brčkom , dramski komad “Kad bi ovo bio film..”, osim stručnog žirija, osvojio je i najbolje ocjene publike. Predstava je nagrađena sa još nekolicinom nagrada i to za najbolji domaći dramski tekst, za najbolju žensku ulogu (Nada Đurevska), za najbolju mušku ulogu (Miralem Zupčević), te za muziku čiji je autor Damir Imamović.

U predstavi igraju: Miralem Zupčević (otac), Nada Đurevska (majka), Aleksandar Seksan (Aladin), Aldin Omerović (brat), Jasna Žalica (tetka), Izudin Bajrović (komšija) i Ermin Sijamija (teritorijalac). Scenografiju potpisuje Zagrepčanin Drago Broz dok je  kostimografiju zadužen Blagoj Micevski.

Publika će predstavu moći pogledati i 17. maja u istom terminu.

(Kul.ba)

Podijeli

Povezano

54. MESS: Danas na programu dvije predstave i dvije izložbe
Po prvi put na MESS-u sutra na programu predstava iz Maroka
Predstavama u Zenici i Sarajevu počeo 54. Internacionalni teatarski festival MESS

About Author

admin

Ostavi komentar